Veelvoorkomende soorten airconditionergeluiden

Als je een airco gebruikt om je huis koel te houden, dan weet je dat deze allerlei vreemde en soms alarmerende geluiden kan maken. Hoewel sommige van deze geluiden kunnen betekenen dat er iets mis is met uw airconditioning, zijn andere volkomen normaal. Star Heating & Cooling bekijkt enkele van de meest voorkomende soorten airconditioninggeluiden en legt uit wat ze kunnen betekenen.

Veelvoorkomende soorten airconditionergeluiden die zorgwekkend zijn

Een airconditioningsysteem is een complexe machine met veel bewegende onderdelen en componenten, dus het is niet verwonderlijk dat er af en toe vreemde geluiden te horen zijn. Maakt uw airco herrie? Hier zijn de meest voorkomende soorten geluiden die aangeven dat er mogelijk iets mis is met uw systeem.

Rammelen of pingelen

Ratelende of pingelende geluiden kunnen verschillende oorzaken hebben. Dit kan te wijten zijn aan losse panelen op de binnenunit of de externe condensorunit, die moeten worden vastgedraaid. Of het kan iets ernstigers zijn, zoals een los ventilatorblad of kapotte onderdelen van de airconditioner in het apparaat. Een kloppend geluid, sissend geluid of fluitend geluid kan wijzen op een koelmiddellek, dat onmiddellijke professionele aandacht vereist. Anders is het altijd een goed idee om het zo snel mogelijk door een HVAC-professional te laten controleren als u een ratelend, pingelend of bonkend geluid van uw airconditioningsysteem hoort.

Zoemend

Een zoemend geluid dat uit de buitenunit van uw airconditioner komt, wordt meestal veroorzaakt door een defect condensator, die verantwoordelijk is voor het opslaan van energie en het helpen starten en soepel laten lopen van de motor. Als de condensator defect is, moet deze worden vervangen.

Piepen

Als uw airconditioner een hard piepend geluid maakt, kan dit te wijten zijn aan een defecte riem. De riemen zijn verantwoordelijk voor het draaien van het katrolsysteem in de motor, en als een van deze riemen zichzelf vernietigt, is er een hoorbaar krijsend geluid. In sommige gevallen hoeft deze riem alleen maar te worden vervangen of aangespannen om het probleem op te lossen. Als er niets aan wordt gedaan, kan er echter een bijkomend probleem ontstaan, zoals een slecht lager, waardoor reparatie veel duurder wordt. Als je je airco hoort piepen, kun je het probleem het beste snel verhelpen en een expert laten kijken.

Slijpen

Slijpende geluiden betekenen meestal dat er een probleem is met een van de bewegende delen in uw AC-systeem, zoals de lagers in de ventilatormotor van de ventilator of condensor. Dit is vaak te wijten aan een gebrek aan smering, wat het gevolg kan zijn van slecht AC-onderhoud en versleten onderdelen die moeten worden vervangen. vervangen door een HVAC-technicus.

Veelvoorkomende soorten airconditionergeluiden die normaal zijn

Airconditioners maken verschillende geluiden, en sommige zijn volkomen normaal. Een licht klikgeluid, zoemend geluid en druppelend geluid zijn vaak tekenen dat de airconditioner zijn werk goed doet. Dit soort geluiden kunnen afkomstig zijn van de ventilator of compressor terwijl deze aan en uit gaat of tussen snelheden beweegt om comfort in uw huis te bieden.

Als er een ongewoon geluid hoorbaar is, of als een geluid meerdere uren aanhoudt zonder te stoppen, kun je natuurlijk het beste een gecertificeerde HVAC-technicus bellen voor hulp. Met regelmatige inspectie en onderhoud kunt u uw airconditioner meestal probleemloos laten werken zonder onverwachte geluiden.

Vraag vandaag nog hulp voor uw airconditioner

Als u veelvoorkomende soorten airconditionergeluiden kent, kunt u potentiële problemen in een vroeg stadium opsporen voordat ze grote problemen worden die later dure reparaties vereisen. Als u een vreemd geluid uit uw AC-unit hoort en niet zeker weet wat het betekent, aarzel dan niet om bel Star Verwarming & Koeling voor deskundige reparatie van airconditioning vandaag in Indianapolis! We hebben ervaren technici die elk probleem snel kunnen diagnosticeren en betrouwbare oplossingen kunnen bieden tegen betaalbare prijzen!

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Ventilator-kachel.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart