Schreeuwt uw warmtepomp om hulp in het voorjaar, TX?

In de winter is het van vitaal belang om uw warmtepomp te controleren op vreemde geluiden. Deze systemen maken tijdens het koude seizoen doorgaans luidere suizende geluiden vanwege de vaak wisselende stroom van koeling. Verschillende andere warmtepompgeluiden, zoals gillen of zoemen, kunnen echter problemen veroorzaken in Spring, TX.

Bonzen

Metaal-op-metaal bonzen wijst meestal op een probleem met de ventilatorbladen van het systeem. Ze kunnen vast komen te zitten in oud puin of een stuk ijs. Je kunt de warmtepomp het beste direct uitzetten om verdere schade te voorkomen.

Wanneer de messen uit balans zijn, kunnen ze tegen andere onderdelen botsen, zoals bedrading in de buurt. Mogelijk moet u zelfs de ventilatorbladen volledig vervangen als ze uit vorm buigen of beschadigd raken. Door twee keer per jaar routinematig HVAC-onderhoud in te plannen, zorgt u ervoor dat het systeem vrij is van vervelend vuil en puin.

Rammelend

Veel moderne warmtepompen maken een ratelend geluid als ze draaien. Dit geluid wordt een probleem als het plotseling in intensiteit toeneemt of willekeurig begint op te treden. Sommige onderdelen van het systeem zijn mogelijk losgeraakt, zoals de luchtbehandelingsunit, de metalen afdekking of het leidingwerk.

Slijpen

Uw warmtepomp zit vol met allerlei bewegende onderdelen, zoals motorlagers. Wanneer de smering van deze onderdelen opraakt, kunnen ze een knarsend of gierend geluid gaan maken.

Borrelen

Het koelmiddel van uw systeem is de sleutel tot het overbrengen van warmte in en uit uw huis. Na verloop van tijd kan het systeem lekken ontwikkelen waardoor de koelmiddelniveaus afnemen. Regelmatig HVAC-onderhoud minimaliseert de kans op een koelmiddellek en houdt uw systeem efficiënt en veilig.

Uw warmtepomp heeft professioneel onderhoud nodig als hij luide knarsende, gorgelende, ratelende of dreunende geluiden maakt. Het is ook belangrijk om te letten op andere nieuwe geluiden die het systeem gewoonlijk niet produceert. Bel vandaag nog Davis Air Conditioning & Heating, Inc. voor betrouwbare verwarmingsservice in Spring, TX.

Afbeelding geleverd door iStock

ZIE JE GEDACHTEN

   Leave a reply

   Ventilator-kachel.nl
   Logo
   Enable registration in settings - general
   Compare items
   • Total (0)
   Compare
   0
   Shopping cart